Belföld

Ebben a három napban bőrig ázunk

Túlnyomóan borult lesz az ég ma, de a keleti megyékben rövid időszakokra elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet – áll a Kiderül.hu-n olvasható időjárás-előrejelzésben. Továbbra is sokfelé alakul ki eső, zápor, a déli és keleti határszélen egy-egy zivatar is lehet. (A magasabb hegycsúcsainkon átmenetileg havas eső is eshet.) A csapadék zöme a délelőtti órákig érkezik. Erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 6 és 9, keleten 9 és 18 fok között valószínű. Késő estére 5 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet, hasonló eloszlásban.

Szerdán a Dunántúlon jellemzően borult lesz az ég, keleten ugyanakkor hosszabb-rövidebb időre felszakadozik a felhőzet. Sokfelé várható kiadós eső, zápor, keleten, északkeleten zivatar is előfordulhat. A szél egyre többfelé délnyugatira fordul és megélénkül, de az Észak-Dunántúlon olykor viharos lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 9, 16, másutt 16, 21 fok között alakul.

Csütörtökön a Dunántúlon jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg keleten hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Többfelé várható eső, zápor, keleten, északkeleten zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás, ugyanakkor a Dunántúlon helyenként erős lesz az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 21 fok között alakul, nyugaton az alacsonyabb, keleten a magasabb értékekkel.

Kiemelt kép: Fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik