Belföld

Tagadja bűnösségét a fogyatékos szomszédasszonyát húsvétkor megerőszakoló, megölő férfi

Bár a nyomozás során beismerő vallomást tett, most már tagadja bűnösségét az a férfi, aki a vád szerint két évvel ezelőtt húsvétkor részegen megerőszakolta, majd megölte a szomszédasszonyát – tudta meg a 24.hu. A különös kegyetlenséggel elkövetett, a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt férfi akár életfogytiglant is kaphat.

A férfi 2017-ben, húsvét hétfőn minden előzmény nélkül részegen rátámadt a szomszédos ingatlanban élő, a mozgásában és védekezésben erőteljesen korlátozott hetvenes éveiben járó idős asszonyra, akit többször fejen és arcon ütött. A bántalmazástól földre került asszonyt a férfi előbb felrángatta, majd tovább bántalmazta.

Amikor a férfi félbehagyta a verést, a nyugdíjas asszony a házába menekült, de a tettes ide is követte és tovább folytatta a bántalmazást. Amikor az asszony képtelen volt a további védekezésre, megerőszakolta. A történtek után a férfi magára hagyta az áldozatát, aki belehalt a sérüléseibe.

A férfi a nyomozás során még  beismerte a bűnösségét, de azóta taktikát változtatott. Most már tagadja a szexuális erőszakot, valamint az emberölést is. A Balassagyarmati Törvényszék kedden hoz ítéletet a brutális gyilkos ügyében.

Fotó: illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik