Belföld

Kirángatta a buliból, több száz méteren keresztül húzta a hajánál fogva barátnőjét egy miskolci fiú

A Miskolci Járásbíróság már az előkészítő ülésen  ítéletet annak a fiatalkorú férfinak az ügyében, aki barátnőjét több száz méteren keresztül a hajánál fogva húzta végig az utcán.

A kiskorú lány és a fiú egy miskolci szórakozóhelyen bulizott. Alkoholt fogyasztottak, majd azon veszekedtek, hogy mikor induljanak haza. A fiú indulni, a lány még maradni akart. A fiú ezt követően a hajánál fogva húzta ki az utcára a lányt. A tini segítségért kiáltozott, és megpróbált szabadulni, de a fiú ezt nem engedte, és két buszmegálló távolságon át rángatta az utcán a lányt.

A megalázó helyzetnek a lány édesanyja vetett véget. A fiatalkorú fiú a történtek után elmenekült. A lány horzsolásos, illetve zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A fiú már az előkészítő ülésen beismerte a cselekmény elkövetését, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is. A bíróság tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, a lány sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése miatt mondta ki bűnösnek a férfit, melyért végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett 1 év szabadságvesztésre ítélte és elrendelte a pártfogó felügyeletét.

Enyhítő körülmény volt, hogy a férfi megbánta tettét, melyet a lány megbocsátott neki. A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a fiú ittas volt amikor hajánál fogva húzta a lányt.

A bíróság ítélete jogerős.

Fotó: illusztráció/123rf.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik