Belföld

Beismerő vallomást tett a barátnőjét megfojtó szökött fegyenc

letartoztatas(210x140).jpg (Array)
letartoztatas(210x140).jpg (Array)

Emberölés és fogolyszökés miatt állították a Nyíregyházi Törvényszék elé pénteken azt a nagyecsedi férfit, aki tavaly tavaly nyáron megfojtotta a 19 éves élettársát a börtönben kapott eltávozás alatt.

A csalásért és lopásért elítélt férfi hároméves börtönbüntetését töltötte tavaly februártól. Az állampusztai büntetés-végrehajtási intézetből június 14-én kapott kétnapos eltávozást azért, hogy beteg édesapját meglátogathassa.

A férfi azonban úgy döntött, hogy nem folytatja a börtönbüntetését, hanem inkább külföldre szökik. Ezt megbeszélte élettársával is. Június 16-án délelőtt a vádlott és a nő a Nagyecsed melletti erdőbe ment, ahol vitatkozni kezdtek, mert a nő meggondolta magát. Már nem akart külföldre szökni, és azt kérte a férfitől, hogy menjen vissza a börtönbe.

A férfi dühös lett, és egy övként használt cipőfűzővel megfojtotta élettársát. Tette után a férfi a szomszéd faluban rejtőzött el, de a rendőrök másnap délelőtt egy lakatlan házban megtalálták. Az ügyészség húsz év fegyházbüntetés kiszabását tartotta indokoltnak, amennyiben a férfi az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és azt a bíróság elfogadja.

Z. S. a mai előkészítő ülésen elismerte a bűnösségét, azonban kérte, hogy a bíróság folytassa le a bizonyítási eljárást. Emellett az ügyészség által indítványozott húsz évet is eltúlzottnak tartotta. Júniusban a szakértők, tanúk és az áldozat hozzátartozóinak meghallgatásával folytatódik az ügy.

Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik