Belföld

Utasok teperték le a kalauzra támadó részeg férfit

kalauz(1)(1)(960x640).jpg (Array)
kalauz(1)(1)(960x640).jpg (Array)

A Berettyóújfalui Járásbíróság 1 év 10 hónap börtönre ítélte 3 év próbaidőre felfüggesztve azt a hosszúpályi férfit, aki bicskával támadt a kalauzra tavaly áprilisban a Debrecenbe tartó vonaton.

A 19 éves férfi Konyár-Sóstón ittas állapotban szállt fel egy Debrecen irányába közlekedő vonatra. A fiatal utazás közben hangosan kiabált, amely miatt a jegyvizsgáló többször rászólt, hogy hagyja abba zavaró viselkedését és felszólította, hogy a következő állomáson szálljon le.

A férfi nem volt hajlandó leszállni, azt mondta az ellenőrnek, hogy ha le akarja szállítani, akkor előveszi a nála lévő kést. A férfi ezután elővett egy bicskát, amit kinyitott, de az egyik utas rászólt, ezért azt eltette. Miután a vonat megállt a konyári vasútállomáson, a jegyvizsgáló és az utasok felszólították a fiút, hogy szálljon le, azonban ő tovább akart utazni, ezért kinyitotta a nála lévő bicskáját, amit a jegyvizsgáló felé tartott és elmozdította a többi utas felé is, majd azt állította, hogy használni fogja, ha le akarják szállítani a vonatról.

A kalauz és az agresszív utas között dulakodás alakult ki, végül az utasok leteperték a fiút földre, és elvették tőle a kést. A hosszúpályi fiatalember még ekkor sem volt hajlandó leszállni, követelte a bicskáját, majd elővett egy eldobható borotvát, azonban az utasok rászóltak, ezért azt eltette, végül az újabb felszólításra leszállt.

Pál Krisztina bíró súlyosító körülményként értékelte, hogy a fiú büntetett előéletű, és ittas volt e cselekmény elkövetésekor. Enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi megbánta a tettét és nagyrészt beismerő vallomást tett. A fiú és védője tudomásul vették a döntést, az ügyész három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.

Kiemelt kép: Illusztráció: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik