Belföld

Legkorábban 25 év múlva szabadulhat a volt tanítónőjét kivégző petőfiszállási gyilkos

A Szegedi Ítélőtábla életfogytig tartó fegyházra ítélte azt a 43 éves petőfiszállási férfit, aki egészen elképesztő kegyetlenséggel végezte ki a volt tanítónőjét kilenc évvel ezelőtt. A férfi legkorábban 25 év múlva bocsátható szabadon feltételesen.

A bíró indoklásában kiemelte, hogy a férfi kiszolgáltatott idős asszonyokat támadott meg, és olyan brutális és kitartó módon bántalmazta őket, amely egyértelműen megmutatja, mennyire veszélyes a társadalomra. Azaz esetében az életfogytig tartó szabadságvesztés mindenképp indokolt.

A 42 éves petőfiszállási  tartozásokat halmozott fel, ezért úgy döntött, hogy pénzt szerez attól az asszonytól, aki minden középkorú lakost tanított a településen. Azt gondolta, hogy pénzt tart otthon.

2010 augusztus 19-én bement a nő tanyájába, ahol a 66 éves, egyedül élő asszonytól pénzt követelt. Amikor a tanítónő közölte vele, hogy értesíteni fogja a rendőröket a férfi annyira feldühödött, hogy egy partvisnyéllel neki esett, majd magához vett egy 8 cm élhosszúságú ollót és beleszúrta a jobb vállába.

A férfi akkor sem hagyta abba a bántalmazást, amikor a nő a földre került. Tovább szurkálta ollóval, majd elővett egy 22 centis recés nyelű kenyérvágó kést és azt is többször belé szúrta. Amikor a szúrások hatására a kés pengéje elhajlott, egy újabb késsel folytatta az ámokfutást. Egészen addig, amíg a szúrásoktól el nem tört a kés pengéje. A férfi miközben megpróbált újabb szúróeszközök után nézni egy partvis nyelével leszorította a földre az asszony nyakát. Ezt követően pedig addig rugdosta és verte a fejét a padlóba, amíg meg nem halt.

A nyomozók az áldozat körme alatt megtalálták a gyilkos DNS-ét. A nyomozás során legalább ötven férfit ellenőriztek, de a tettes nem volt közöttük, csak testvére, aki alkalmi munkákat végzett az asszonynál. V. Zénó azért nem volt közöttük, mert jelleme akkor nem illet bele a profilba. Büntetlen előéletű volt, magának való, csendes, és 93 éves nagyanyjával élt.

A kegyetlen gyilkost végül egy hét évvel későbbi brutális esett buktatta le. Tavaly előtt szeptemberben szintén pénzszűkében volt, ezért elhatározta, hogy egy 83 éves nőtől fog pénzt szerezni. Magához vette a 8 cm pengehosszúságú bicskáját és elindult a nő tanyájához, bemászott a kerítésen, majd elbújt az udvari wc-ben.Az idős asszony azonban észrevette és felszólította, hogy jöjjön ki onnan. Amikor a férfi a wc ajtaját kitárva megkérdezte, hogy mit keres itt, a férfi erre közölte, hogy pénzt akar. Miután az asszony közölte vele, hogy nincs pénze a férfi egy kést fogott a nyakához és belökdöste a lakásba. Az idős asszony félt, hogy a férfi elvágja a nyakát, ezért elárulta, hogy hol a pénztárcája. A férfi kivette a benne lévő 7 ezer forintot, majd közölte, hogy ez kevés, mert 50 ezerre van szüksége.

A nyugdíjas nő közölte, hogy nincs több pénze otthon, a férfinak azonban ez nem volt elég, így a nő azzal állt elő, hogy kér a szomszédoktól kölcsön. A férfi ebbe beleegyezett és átengedte az asszonyt a szomszédba. A nő segítséget kért a szomszédtól, aki 13 óra 15 perckor értesítette a rendőrséget. A férfit elfogták.

A férfi DNS-ét összevetették a korábbi gyilkosság helyszínén talált nyomokkal, és egyezést mutatott. A férfi beismerte, ő ölte meg az özvegyasszonyt. Azt mondta, dulakodás közben döntötte el, hogy végez az asszonnyal, mert félt, hogy később lebuktatta volna.

A törvényszék úgy rendelkezett, hogy a férfi az életfogytig tartó büntetéséből legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik