Belföld

Öt hónapos babával a karján szállítottak le a vonatról egy többgyermekes anyukát

Öt hónapos babával a karjaiban szállított le a kalauz a vonatról egy háromgyermekes anyukát, mert nem tudott jegyet venni az elromlott automaták miatti tumultusban. Nikoletta a Blikknek azt mondta, hogy a Nyugati pályaudvarról szeretett volna hazautazni a gyerekekkel Fótra, de az automaták harmada nem működött. Mikor pedig végre sorra került, akkor derült csak ki, hogy nem fogad el papírpénzt az automata.

A vonat indulásáig mindössze három perc volt, így felszálltam, mert ha megint sorba állok, elmegy a szerelvény. Gondoltam, majd a kalauztól megveszem a jegyet. Ám ő hozzá akarta számolni a 8 ezres büntetést is. Én ott előtte felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol megerősítették, hogy három automata is rossz a pályaudvaron

– mesélte a lapnak Nikolett.

A kalauzt azonban ez sem hatotta meg. Az anyuka szerint Újpestnél leállította a vonatot, majd rendőrt hívott. Az anyuka a gyerekekkel és a barátnőivel leszállt, a rendőrök pedig felvették az adataikat.

Először azt mondták, szálljunk vissza nyugodtan és vegyük meg a jegyet az ellenőrtől. De ő így sem engedte velünk elindítani a vonatot. Végül a rendőrök javaslatára végleg leszálltunk, majd megvártuk a következő szerelvényt

– tette hozzá a nő.

A MÁV a kamerafelvételek, a jegyvizsgáló és a rendőrség bevonásával vizsgálja a vonaton történteket.

Fontos tudnivaló, hogy a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint a kalauz a menetjegy vagy pótdíj megfizetésének megtagadása esetén sem szállíthatja le a vonatról a 10 évesnél fiatalabb gyermeket és kísérőjét. Ezt csak rendőr teheti meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik