Belföld

„Elvágtam a torkát, megérdemelte, nem szeretett” – legkorábban 25 év múlva szabadulhat a sajószögedi anyagyilkos

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú határozatot és életfogytig tartó fegyházra ítélte azt a férfit, aki 2017 nyarán megölte az édesanyját Sajószögeden. A férfi legkorábban 25 év múlva bocsátható szabadon feltételesen

– közölte megkeresésünkre Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője, hozzátéve: a bíró indoklásában kiemelte, hogy a férfi semmiféle megbánást nem tanúsított az egész eljárás során, ezért nem látott okot az enyhítésre.

A férfi évek óta haragos viszonyban volt a vele egy háztartásban élő, 80 éves édesanyjával. Az ominózus napon is ittasan ment haza. Az udvaron egy fotelban ült az édesanyja, aki életkora és betegségei miatt mozgásában is erősen korlátozott volt. A férfi ordítva szidalmazni kezdte, majd egy seprűnyéllel legalább 10-15 alkalommal fejbe vágta, majd egy késsel elvágta a torkát.

Ezt követően a férfi elindult kifelé az udvarról, miközben egy kockás rongyba törölte a véres kezét, és a tőle két méterre álló szomszédok hallatára közölte, hogy „elvágtam a torkát”, majd megnyugodva visszament a ház udvarára. A férfi a rendőrök kiérkezésekor is csak azt ismételgette, hogy „megérdemelte”.

A nyomozás és a későbbi eljárás során kiderült, hogy komoly problémák voltak S. I-vel már korábban is. A férfi rendszeresen verte az idős édesanyját, és az öccsét. Gyakorlatilag uralkodott rajtuk, és irányította az életüket. A férfi semmilyen megbánást nem mutatott az eljárás során. Mint mondta, megérdemelte az anyja azt, amit tett vele. Ezt azzal magyarázta, hogy úgy érezte, nem szereti az anyja és csak hátráltatta az életét.

Már az elsőfokú bíróság sem igazán díjazta a történtekhez való hozzáállását és viselkedését. Életfogytig tartó fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, azzal, hogy legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. S. I. és védője fellebbezett, így másodfokra került az ügy. A Debreceni Ítélőtábla szerdán helybenhagyta a döntést, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik