Belföld

Elütötték a sajóhídvégi polgármestert

A Miskolci Járási Ügyészség cserbenhagyás, ittas vezetés, valamint közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat azzal a 27 éves férfival szemben, aki részegen elütötte a polgármestert a 2017-es sajóhídvégi karácsonyi vásáron.

A férfi másfél évvel ezelőtt a forgalomból kivont autójával, több alkalommal is megjelent a sajóhídvégi karácsonyi vásár helyszínén, és a gumiabroncsok csikorgatásával, a motor túráztatásával zavarta a rendezvényt, valamint többször nagy sebességgel haladt el az útszakaszon, és vészfékezett. Az ott tartózkodó személyek felszólították, hogy fejezze be ezt a magatartást, de rá se hederített.

A település első emberének elege lett a részeg férfi ámokfutásából, ezért egy másik férfival az autóhoz mentek, és felszólították a fiatalembert, hogy fejezze be az eddigi magatartását. A polgármester meg akarta szerezni a gépjármű indító kulcsát, ezért a lehúzott ablakon keresztül benyúlt az utastérbe, azonban a férfi hirtelen gázadással elindult és elsodorta a polgármestert, aki az úttestre esett, míg a másik férfinak, hogy elkerülje az ütközést, el kellett ugrania a jármű elől.

A fiatalember elhagyta a helyszínt, egy barátjához ment, ahol további fél liter szeszes italt ivott. Ezt követően megkérte a barátját, hogy vigye haza, azonban a barátja által vezetett gépjárművet az időközben megérkezett rendőrök Sajóhídvégen ellenőrzés alá vonták, mivel a gépjárműben tartózkodó fiatalembert több személy felismerte a lakosok közül.

Az intézkedés során a férfival szemben alkalmazott légalkoholmérő-készülék mérési eredménye igazolta az alkoholfogyasztást.

Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a férfira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik