Belföld

Vádat emeltek a zsebre dolgozó józsefvárosi parkolóőr ellen

A hozzátartozóját vitte sürgősségi ellátásra gépkocsival egy férfi, de a parkolóőr előbb megbüntette, majd később pénzt kért tőle azért, hogy elsikálja az ügyet. Az ügyészség vádat emelt a zsebre dolgozó parkolóőr, valamint a pénzt adó férfi ellen is.

Az 55 éves férfi másfél évvel ezelőtt a kora délutáni órákban leparkolt a VIII. kerület, Gázláng utcában, azért, hogy balesetet szenvedett hozzátartozóját bevigye a sürgősségire. Mivel nagyon sietett előzetesen nem váltott parkolójegyet.

Amíg bent volt a parkolóőr 11 ezer forintot meghaladó pótdíjfizetési felszólítást helyezett el a kocsija szélvédőjén. A visszaérkező férfi jelezte a díjfizetés elmaradásának okát, és, hogy kész kifizetni a parkolás díját. A parkolóőr nem közölte a parkolóval, hogy figyelemmel a sürgős parkolási kényszerre a pótdíj alól utólagosan, egy jogszerű eljárásban mentesülhet, hanem azt mondta neki, hogy a rögzített díjfizetés 2.500 forintért ,,elrendezhető”.

Az 55 éves férfi ezt követően átadta a nála lévő 2 ezer 300 forintot a korrupciós összeget kérő parkolóőrnek, hogy intézze el a pótdíj törlését. Az összeget az őr elfogadta, a pótdíjat azonban nem töröltette, azt végül a parkolási társaság a sofőr kérésére, a sürgős parkolás céljának utólagos igazolását követően tette csak meg.

A Fővárosi Főügyészség vesztegetés elfogadása miatt emelt vádat a zsebre dolgozó parkolóőr ellen. A parkoló férfit vesztegetéssel vádolták.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik