Belföld

Testvérére gyújtotta a házat egy szentkirályszabadjai férfi

Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség egy szentkirályszabadjai férfival szemben, mert rá akarta gyújtani a házat a testvérére.

Az elkövető testvérével és annak volt feleségével lakott a szentkirályszabadjai házban. A földszinti részben lakott az elkövető, míg a külön bejárattal rendelkező emeleti részt a testvéréék használták. A testvérek nem fizették a vízdíjat, s mivel a számla a lenti részben lakó elkövető nevére szólt, a végrehajtó a hátralékot is az ő járandóságából tiltatta le. A férfi a testvérét okolta azért, hogy nem tudott úgy munkát vállalni, hogy a bérét levonások nélkül megkapja.

Nézeteltérésük odáig fajult, hogy az ittas férfi tavaly nyáron egy fejszével bekopogott a fivéréhez, s azzal fenyegette, hogy rá fogja törni az ajtót, a későbbiekben pedig többször is azzal fenyegette, hogy felgyújtja a házat.

Augusztus közepén a testvérek fát vágtak a családi ház udvarán. Az elkövető a délutáni órákra ittas állapotba került, és felidézte a korábbi sérelmeit, majd dühében elhatározta, hogy korábbi ígéretéhez híven felgyújtja az emeleti lakrészt.

Az elkövető este hét óra körül mintegy fél liter, olajjal kevert benzint locsolt a testvére lakrészének fa ajtaja melletti, nikecellel szigetelt falfelületre, s azt meggyújtotta. Miután a bejárati ajtó melletti falfelület, valamint a lábtörlő is égni kezdett, a férfi lement az udvarra.

A lakásban tartózkodó testvére és házastársa szerencsére észlelte a lángokat, kimentek az erkélyre, és eloltották a tüzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik