Belföld

Hamarosan vádat emelhetnek a nyolcéves Adrienn gyilkosa ellen

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a sólyi emberölés miatt indított eljárást a 16 éves fiúval szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte a nyolcéves Adriennt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kislány eltűnését az édesapja jelentette be május 18-án késő este. Elmondása szerint a kislány a ház előtt rollerezett a barátnőivel, amikor elment fürödni. Amikor észrevette, hogy nincs sehol, értesítette a rendőröket.

A rendőrök a társszervek bevonásával, helikopterrel, nyomkövető kutyával, összesen több mint 100 fő részvételével azonnal megszervezték a gyermek felkutatását, akinek a holttestét május 19-én 2 óra 30 perckor Királyszentistván külterületén, a Séd patak medrében találták meg. A nyomozók a helyszíni szemle adatai alapján megállapították, hogy a gyermek bűncselekmény áldozata lett.

A Veszprém megyei rendőrök 24 órán belül elfogták a gyermek megölésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves fiút. Előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A folytatólagos és a helyszíni kihallgatása során F. Ferenc beismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyanúsítottat őrizetbe vették és a rendőrök kezdeményezték letartóztatását, melyet az illetékes bíróság tavaly május 21-én elrendelt.

A rendőrség lezárta a nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek, amely hamarosan vádat is emelhet F. Ferenc ellen.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik