Belföld

Beismerő vallomást tett az oszló barátjával együtt élő férfi

Beismerő vallomást tett a Pécsi Törvényszéken megtartott előkészítő ülésen az a pécsi férfi, aki több mint egy mint egy hónapig élt a megölt barátjával jó fél évvel ezelőtt. M. László beismerő vallomását nem fogadta le a bíróság, ezért tárgyalásra tűzte a hátborzongató ügyet.

A férfi egy négy lakásból álló pécsi ingatlanban lakott az ismerősével. A négy lakás közül kettő a sértett tulajdonában volt, az egyiket ő használta, míg a másikat a férfi szívességi használóként. A férfi és áldozata jó kapcsolatban voltak. A tulajdonos bevételeiből fedezték kiadásaikat, a háztartást a későbbi elkövető vezette. Rendszeresen ittak és így volt ez azon az ominózus tavaly októberi napon is. A két férfi leittasodott, majd összebalhézott.

A férfi állon vágta, majd a kezében lévő késsel, nagy erővel mellkason szúrta a tulajdonost. A tulajdonos arccal a padlóra zuhant. Ezt követően a férfi hátba szúrta a földön fekvő áldozatát, aki a szúrások következtében elhunyt.

A férfi az elkövetés után két nappal egy leeresztett műanyag úszómedencébe tekerte a holttestet, majd a hullával továbbra is egy lakásban lakott.Egyre nehezebben bírta elviselni a bűzt, ezért november közepén egy szőnyeget is rátett az erősen oszló holttestet rejtő műanyag úszómedencére és mosószert szórt köré.

Időközben az áldozat és a saját ismerősei is többször érdeklődtek a tulajdonos holléte felől, melyre az elkövető minden esetben kitérő válaszokat adott. Az 57 éves helybéli férfi oszló holttestére november 24-én találtak rá a Mohácsi úton.

November végén meglátogatta a férfit egy ismerőse a lakásban, ahol az förtelmes szag és a lakásban uralkodó körülmények, döglegyek miatt bejelentést tett a rendőrségen.

M. László azt mondta, hogy a későbbi áldozat a fölötte lévő lakásnak a kulcsát szerette volna elkérni tőle, amikor épp vacsorázott. Szóváltásba keveredtek, majd többször megütötte egy vállfával. Végül pedig hasba szúrta a szalonnázókéssel.

A férfi a kihallgatás során azt mondta, hogy azért nem értesítette a mentőket és a rendőröket, mert sokkot kapott.Vallomása szerint, ha a járőrök nem találják meg a holttestet, akkor napokon belül eltüntette volna. Elmondása szerint a ház mellett található mocsaras területen akarta volt barátja tetemét elrejteni.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik