Belföld

Nyéstai emberölés: felszívódott két tanú a tárgyalás előtt

Hétfőn a bizonyítási eljárással folytatódott annak a három férfinak és két nőnek a büntetőpere, akik vascsővel vertek agyon egy 86 éves nyéstai asszonyt, hogy pénzhez és élelmiszerhez jussanak.

Az ötödrendű vádlott, M. K. elpanaszolta a többieknek, hogy amennyiben nem tud élelmiszert venni gyerekeinek, akkor „elveszi őket a gyámügy”. Ezt követően azt mondta, hogy ismer egy idős nőt Nyéstán, akitől tudnának pénzt szerezni, hogy megoldják a problémáikat. A három férfi és a két nő ezt követően megbeszélte, hogy elmennek az idős nőhöz, betörnek hozzá, és, ha kell akkor megverik, vagy meg is ölik.

Ezt követően vascsövet, zoknit, kesztyűt vettek magukhoz, majd egy földúton átsétáltak Nyéstára Abaújszolnokról. A banda este 11 körül ért az asszony házához, majd a kerten keresztül bemásztak a portájára. A két nő kint maradt figyelni, majd a harmadrendű vádlott berúgta az ajtót és a másik két férfival bementek a nyári konyhába, ahol az idős nő aludt. Ezt követően R.B. vascsővel két-három alkalommal megütötte az ágyban fekvő asszonyt, miközben G. Zs. puszta kézzel ütötte-verte.

Ezt követően átkutatták a lakást, majd magukhoz vettek pár tízezer forintot és élelmiszereket, majd ugyanazon az útvonalon hazamentek. Később azonban rájöttek, hogy a vascsövet ott felejtették a házban, ezért visszamentek érte. Bedobták egy lakatlan ház kútjába, a bűncselekmény során viselt ruháikat pedig elégették.

Ma a bizonyítási eljárással és két tanú meghallgatásával folytatódott, jobban mondva csak folytatódott volna a borzalmas ügy. A vádlottak tanúként beidézett ismerősei ugyanis nem jelentek meg a hétfői tárgyaláson. Mivel ki sem mentették magukat, és azt sem lehet tudni, hogy a korábbi lakhelyükön élnek-e még, ezért a hatóságok fognak intézkedni a felkutatásukról.

Ezt követően az igazságügyi orvosszakértők meghallgatására került sor a hétfői tárgyalási napon. A szakértők részletesen ismertették, hogy milyen erős ütéseket és fájdalmakat szenvedett el az idős asszony a bántalmazás során. Azaz minden részletre kiterjedő választ adtak arra, hogy miért minősül különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésnek az ügy.

A három férfi és két nő továbbra is kitart amellett, hogy nincs közük a gyilkossághoz. Megtagadták a vallomást, és azt a taktikát választották, hogy hallgatnak, mint a sír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik