Belföld

Nagyon aljas módszerrel húzták le a naiv lókereskedőt

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a Szolnoki Törvényszéken az a nyugdíjas férfi, aki három ló megvásárlásának hamis ígéretével és nagynénje szintén valótlan halálhírével több mint másfél millió forintot csalt ki egy gyanútlan lókereskedőtől.

A férfi abban állapodott meg a gazdával három évvel ezelőtt, hogy megveszi az egyik 600 ezer forint értékű csődörét és az egyik 250 ezer forint értékű kancáját, de ténylegesen csak 100 ezer forintot fizetett értük.

A lovakat elszállíttatta és eladta, de ahelyett, hogy kifizette volna a tartozását, a legkülönbözőbb okokra hivatkozással haladékot és újabb kölcsönöket kért a gazdától. Egyszer azért kért kétszázezret, hogy egy értékes lovat vehessen, amit ha elad, meg tudja majd adni a tartozását. Persze esze ágában sem volt ilyen lovat vásárolni. Egyszer pedig azt hazudta, meghalt a nagynénje, ezért van szüksége 100 ezer forintra. De arra is volt példa, hogy olyan kanca fedeztetésére kért pénzt, amit már korábban eladott.

A gazda összesen 800 ezer forint kölcsönt adott neki. Az addig 750 ezer forintos tartozás így több mint másfél millió forint fölé emelkedett. A gazda sokáig bízott és reménykedett, de egy idő után hiába hívta a férfit, nem vette fel a telefont, ezért végső elkeseredésében feljelentette.

A Szolnoki Járásbíróság 10 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a nyugdíjas férfit. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott.

A törvényszék 1 millió 550 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el a férfival szemben, egyebekben helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik