Belföld

Másfél évre ítélték a baranyai tragédiát okozó kenyérszállítót

Másfél év fogházra ítélte a Pécsi Törvényszék azt a szállítót, aki másfél évvel ezelőtt halálra gázolt egy motorral felszerelt biciklist Szigetvár közelében. A korábbi garázdaság miatt is felelősségre vont férfit három évre tiltották el a vezetéstől. A kenyeret szállító férfi a büntetés kétharmad részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra leghamarabb.

A férfi egy pékség alkalmazottjaként kenyerek kiszállítását végezte egy tehergépkocsival. A 6-os számú főúton közlekedett Molványhídpuszta felől Szigetvár irányába, amikor észrevette, hogy két kocsi halad előtte körülbelül 65 km/h sebességgel. A férfi a közelebbi gépkocsit megelőzte, majd felgyorsított 75-80 km/h sebességre és megkezdte előzni a másik személygépkocsit is.

Az autó előzését azonban nem kellő figyelemmel kezdte meg és összeütközött az ellenkező irányból vele szemben szabályosan közlekedő robbanómotorral felszerelt, 15-20 km/h sebességgel haladó, kivilágított kerékpárral.

A láthatósági mellényt viselő férfi a tehergépkocsi vezetőfülkéjének csapódott, majd a menetiránya szerinti baloldali forgalmi sávban a terhelt által korábban megelőzött kocsi alá került, mely részben áthaladt rajta, és magával vonszolta megállási helyéig.

A férfi a helyszínen szörnyethalt. A kenyeres autót vezető férfi nem sérült meg a balesetben. A szállítót egy korábbi garázdaság vétségének elkövetése miatt próbára bocsátották, mely próbaidő alatt követte el a közlekedési bűncselekményét. A próbára bocsátást a bíróság megszüntette és emiatt is büntetést szabott ki vele szemben.

A bíróság ítélete jogerős.

Fotó: Stockphoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik