Belföld

Háromszor is nekihajtott a rendőrautónak egy igazoltatás elől menekülő férfi Szolnokon

A Szolnoki Járásbíróság 5 év fegyházra és ugyanennyi közügyektől eltiltásra ítélte azt a harmincas éveiben járó férfit, aki háromszor is nekihajtott kocsijával az előtte álló rendőrautónak Szolnokon azért, hogy meneküljön az igazoltatás elől. A férfit 4 évre eltiltották a vezetéstől.

A férfi nagy sebességgel Tószegi út felé hajtott a Mártírok úton, amikor felfigyeltek rá a járőrök. Ő is észrevette a rendőrautót, ezért kocsijával lekanyarodott az egyik mellékutcába, leparkolt, lekapcsolta a világítást és lehúzódott a vezetőülésben.

A rendőrök azonban meglátták a kocsiját, és a rendőrautóval felé indultak. A férfi ezt látva felkapcsolta a fényszórót, hátramenetbe kapcsolt és tolatni kezdett. Meg akart fordulni, hogy elhajthasson, de a rendőrautó elé állt.

A férfi ezzel nem törődve egyesbe kapcsolt, és egyszer, kétszer majd háromszor is nekihajtott a rendőrautó elejének. A járőrök végül megelégelték, kihúzták a kocsiból és megbilincselték.

A Szolnoki Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt 5 év fegyházra ítélte a férfit. Az ügyész súlyosításért, a férfi és védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett.

Fotó: Illusztráció/ MTI Lakatos Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik