Belföld

Megtértek a börtönben a kaposvári tinigyilkosok

Ahogy arról a 24.hu-n is beszámoltunk, csütörtökön feltételesen szabadlábra helyezték azt a két fiatalt, akik 2008 májusában Kaposváron brutális kegyetlenséggel megölték osztálytársukat, Sz. Józsefet. A most 28 éves elkövetők jó magaviseletüknek köszönhetően szabadulhattak három évvel korábban.

Bár több dolog is kiderült már a börtönben töltött éveikről, a Blikk megtudta, hogy K. Mihály és V. Dávid az úgynevezett vallási részlegen töltötték büntetésüket, mert megtértek a börtönben. Az átlagosnál magasabb intelligenciájú K. szabadidejében teológiai témájú képeket festett és rajzolt, V. a konyhán dolgozott, illetve olvasott. Mindketten leérettségiztek, négyes átlaggal, és szeretnének továbbtanulni. Családjuk kitartott mellettük, rendszeresen látogatták őket.

Az áldozat, Sz. József a szülei egyetlen gyermeke volt, többévnyi sikertelen próbálkozás után született meg. Az édesanyja korábban azt mondta, képtelenség feldolgozni a történteket. Csütörtökön megkereste a Blikk az asszonyt, aki annyit mondott: ezernyi érzés kavarog benne, amelyekről nem tud beszélni. A szülőknek korábban 8 millió forint kártérítést ítéltek meg.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik