Belföld

Elfogták a férfit, aki megharapta az aláírásokat gyűjtő MSZP-st

Először egy 65 éves nőre támadt, majd az ő segítségére siető Torzsa Sándornak ment neki.

Honlapján számol be a rendőrség arról, hogy elfogták azt a 36 éves budapesti férfit, aki aláírásgyűjtő aktivistákra támadt a múlt héten, a Móricz Zsigmond körtéren.

A férfi április 18-án délután ment oda az aláírásgyűjtőkhöz, szidalmazni kezdte őket, majd az egyik önkéntest, egy 65 éves nőt leöntötte vízzel. A nő segítségére siető férfit a földre rántotta, a kezét is megharapta, majd elfutott a helyszínről. Az újbudai rendőrök beazonosították a támadót, Ó. Bencét, akit csütörtökön reggel VIII. kerületi lakásán elfogtak, és előállítottak a kerületi rendőrkapitányságra.

A férfit garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatására.

Az Index múlt heti cikkéből kiderül, hogy az MSZP aláírásgyűjtőit támadta meg a férfi. Torzsa Sándor, a Societas elnöke azt mondta, a támadó kolléganőjét lelocsolta valamilyen „piros löttyel”, majd hozzávágta a palackot, miközben hangosan szidta az MSZP-t. Amikor Torzsa odalépett, hogy megvédje a nőt, a férfi nekiesett, levitte a földre, a kezébe harapott, majd a kabátját a fejére tekerte és azzal fojtogatta. A dulakodás két percig tarthatott, a járókelők és a többi szocialista választotta szét őket, a támadó pedig elmenekült a helyszínről.

Torzsa megjegyezte, hogy a szemben lévő fideszes aláírásgyűjtő pultnál lévők nem segítettek, sőt, valaki azt mondta tőlük, hogy „ide vezet, ha beengeditek a feketéket”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik