Belföld

„Legalább legyen értelme, hogy miattad ülök” – mondta, majd hátba szúrta haragosát locsolkodás után

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint húsvét hétfőn többször is hátba szúrta a haragosát.

A gyanúsított és ismerőse egy borsod megyei településen locsolkodtak. Már mind a ketten ittasak voltak, amikor a délutáni órákban egy közös ismerősüknél összefutottak. A gyanúsított veszekedni kezdett, majd kétszer is fejbe vágta a férfit, mert őt okolta azért, hogy börtönre ítélték. A férfi akkor sem hagyta abba a balhézást, amikor kitessékelték a házból. Azt kiabálta, hogy „megfogja szúrni, hogy akkor már legyen értelme annak, hogy miatta fog ülni”.

Később, amikor a másik férfi is távozott a házból, elhaladt a gyanúsított otthona előtt. A férfi utána ment és többször megütötte, és kétszer hátba szúrta. A szúrt seb légmellet és vérmellet okozott a sértettnél, aki ennek következtében életveszélyes állapotba került.

A gyanúsított akár nyolc év börtönt is kaphat. A bíróság szökés, elrejtőzés, bűnismétlés veszélye miatt letartóztatta a gyanúsítottat. A férfi tudomásul vette a döntését.

Fotó: Illusztráció/Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik