Belföld

Kapával támadt a rendőrökre egy férfi Sajóládon

Miskolci Járásbíróság 2 év börtönre ítélte, négy évre felfüggesztve azt a férfit, aki kapával támadt a rendőrökre Sajóládon. Édesanyja 1 évet kapott, 2 évre felfüggesztve.

A családfő felesége értesítette a rendőröket, hogy a férje napok óta erőszakosan viselkedik. Ahhoz kérte a hatóság segítségét, hogy el tudjon költözni a házból a gyerekével. Miközben a rendőrök ezt felügyelték, a férfi édesanyja megöléssel fenyegette a rendőröket.

A férfi a rendőrök jelenlétében is agresszívan lépett fel a feleségével szemben. A testi épségük védelme érdekében a rendőrök beültették őket a szolgálati kocsiba. Ezt látva a férj kiabálni kezdett és megpróbálta kinyitni az autó ajtaját, ezt a rendőrök megakadályozták.

A férfi lefogta az egyik rendőr karját és „takarodjatok innen”, „megöllek” kifejezésekkel fenyegette őket. Ezt követően egy nagyobb követ vett magához, és azzal fenyegetőzött. A rendőrök felszólítására a követ eldobta és „végetek van kutyák, megdögöltök” szavak kíséretében egy kapával indult meg feléjük.

Az egyik rendőr elővette a szolgálati fegyverét és figyelmeztette, hogy használni fogja, ha nem hagy fel a támadással. A férfi ekkor elmenekült a helyszínről, míg édesanyja tovább szidta a rendőröket.

A bíróság büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte, hogy a tettesek büntetlen előéletűek és beismerő vallomást tettek. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn. A férfi az anyjával együtt tudomásul vette a bíróság ítéletét.

Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik