Belföld

15 év fegyházat kapott az élettársát kínzó, megégető kecskeméti férfi

Tizenöt év fegyházat kapott különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési kísérlet, 5 rendbeli kiskorú veszélyeztetése, és személyi szabadság megsértése miatt a Szegedi Ítélőtáblán az a kecskeméti férfi, aki rendszeresen kínozta az élettársát Kecskeméten. Cs. Gy-t emellett tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is. A férfi a büntetés kétharmadának letöltése esetén bocsátható szabadon leghamarabb feltételesen. Ez azt jelenti, hogy a táblabíróság mindenben helybenhagyta a Kecskeméti Törvényszék tavaly októberi első fokú határozatát.

A táblabíróság szerint a kiszabott büntetés inkább enyhe, mint súlyos. De mivel az ügyészség nem fellebbezett az első fokú ítélet ellen, így az ítélőtábla súlyosabb büntetést nem hozhatott. Az elkövető és védője által indítványozott enyhébb büntetés kiszabása pedig szóba sem jöhetett.

A férfi és a nő 2007 óta élettársi kapcsolatban élt Kecskeméten. Együtt nevelték az asszony előző kapcsolatából született egy, valamint négy közös gyermeküket. A férfi féltékenykedése miatt 2016 őszétől megromlott a kapcsolatuk. A férfi azt állította, hogy az asszony megcsalja őt az unokatestvérével. A nő el akart költözni otthonról, de a párja ebbe nem egyezett bele.

A férfi az egyik októberi napon féltékenységi rohamában arra kényszerítette a nőt, hogy vallja be a titkos kapcsolatát. Az asszony félelmében azt mondta, amit az élettársa hallani akart, és elismerte a viszonyt. Erre a férfinak teljesen elborult az agya. Előbb bottal ütötte a lábát, majd megégette az élettársa arcát. Ezt követően 3 milliméteresre lenyírta a nő derékig érő haját, mondván: így nem kell majd senkinek. Ezután tovább verte az asszonyt, aki annyira félt tőle, hogy a fájdalmai ellenére sem mert orvoshoz fordulni.

Két héttel később újabb féltékenységi roham jött rá a férfira. Ököllel nekiesett, majd késsel megszurkálta a lábát. Néhány nap múlva ismét megverte, és megkínozta. Ezeket a bántalmazásokat a gyerekek még nem látták. Novemberben már a gyerekek szeme láttára verte és kínozta az asszonyt. Az asszony könyörgött, hogy legalább ne a gyerekek előtt verje. Ennek eleget is tett a férfi, másnap minden gyereket elvitetett otthonról, miután rájuk parancsolt, hogy nem beszélhetnek senkinek.

Amikor ismét kettesben voltak a férfi vascsővel esett a gyermekei anyjának. Amikor az elájult, vízzel fellocsolta, és tovább kínozta. Ezután a nő kezeit összekötözte egy madzaggal, és odakötötte a kanapéhoz, hogy ne tudjon segítséget kérni, amíg ő elmegy dohányért. Később a férfi felhívta lánytestvérét, akinek azt mondta, tragédia lesz, mert meg fogja ölni a nőt. Az elkövető testvére értesítette a rendőrséget, akik végül nem sokkal éjfél előtt be tudtak hatolni a házba, és a súlyosan sérült nőt kórházba szállíttatták.

Az asszonynak több csontja is eltört, a kórházba érkezéskor a vérvesztés, a vérmérgeződés és a kialakult fertőzés miatt közvetlen életveszélyben volt. Ha nem részesül orvosi ellátásban, két-három napon belül meghalt volna.

Fotó: illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik