Belföld

Nem vitték haza a mentők, kirabolt egy nőt a kórház parkolójában

Korhaz-folyoso(5)(960x640).jpg (Array)
Korhaz-folyoso(5)(960x640).jpg (Array)

A Miskolci Járási Ügyészség rablás kísérlete miatt emelt vádat egy  25 éves férfi ellen.

A férfit december végén mentővel vitték be a kórházba, ahol egészségügyi ellátásban részesült. Ezt követően otthonába bocsátották, de nem volt pénze, hogy Tállya településre hazautazzon. A férfi a kórház területén tartózkodó mentősök közül többeket arra kért, hogy szállítsák  őt haza, azonban ezt visszautasították.

A délutáni órákban a kórház egyik parkolójában észrevett egy nőt, aki az autója hátsó ülésére csomagokat pakolt, és elhatározta, hogy tőle fog pénzt szerezni. A nő mögé lépett, az egyik kezével befogta a száját, a másik kezével pedig megragadta a nyakát és szorítani kezdte.

A nő ellenállt és megpróbált megfordulni, ekkor a férfi levette az egyik kezét a szájáról, majd ököllel több esetben is arcon ütötte, miközben pénzt követelt tőle.

A nő kiszabadult a fogásból, és segítségért kiabálva az egyik épület felé szaladt, azonban megcsúszott és elesett. A férfi utána ment, de a segélykiáltást többen meghallották és feléjük indultak. A 25 éves férfi ezt követően elfutott a parkolóból, viszont a közbeavatkozók utolérték, és a rendőrség kiérkezéséig visszatartották.

A nő a bántalmazás következtében az arcán, a nyakán, valamint elesése miatt a térdén 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. Az ügyészség börtönt kért a letartóztatásban lévő férfira.

Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik