Belföld

Újra elérhető a Vs.hu

Közel két hete megírtuk, hogy nyom nélkül eltüntetett egy újságot a kormánypárti médiumokat tömörítő Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma).

A 2013-tól ez év februárjáig működő Vs.hu – és vele együtt a teljes archívum – ugyanis ekkorra már másodjára vált hosszabb időre elérhetetlenné, utóbbi alkalommal ráadásul az oldal webcímét az Origo nyitóoldalára irányították át, ami végleges megoldásnak tűnt. Az eljárás azért is furcsa volt, mert azon túl, hogy ezzel egy újság hatévnyi tartalmát tüntették el, a tulajdonosok a lap bezárásakor még azt ígérték, hogy az eddigi cikkek elérhetőek maradnak, a Kesma alapítója és vezéralakja, Liszkay Gábor pedig korábban digitális könyvégetésnek nevezte, hogy Népszabadság Online ideiglenesen hozzáférhetetlenné tette a korábbi tulajdonos.

A Vs.hu azonban most újra elérhető. Hogy korábbi cikkünk hatására, esetleg valami más okból kapcsolták vissza, azt nem tudhatjuk, hiszen megkereséseinkre sem a Kesma, sem az ügyeiben kommunikáló Mediaworks nem reagál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik