Belföld

Egy amerikai influenszer húsz év börtönt is kaphat, amiért fegyverrel akart egy honlapot megszerezni

Volt, amikor Rossi Lorathio Adams II-nek egymillió követője volt a közösségi oldalakon, a Snapchaten, Twitteren és Instagramon összesen. A State Snapes nevű felületeire hülye videókat rakott ki részeg felnőttekről és durva jeleneteket osztott meg sok meztelenséggel. Az üzlet annyira jól ment, hogy mindenáron meg akarta szerezni a doitforstate.com domaint, ugyanis ezt (do it for state, azaz csináld csak a hecc kedvéért) a szlogent használták általában a követői.

Egy Iowában élő srácnál volt hivatalosan a név, és Adams éveken át próbálta megvenni tőle, hogy hozzá kerüljön a domain, de sikertelenül – írja a CNN. 2017-ben a sértett barátját is megfenyegette fegyveres emojikkal, és nem sokkal később ennél is továbbment. Az unokatestvérét kérte meg, hogy maszkkal a fején, fegyverrel és sokkolóval látogassa meg a férfi otthonát, hogy erőszakkal ruházza át a honlapot – amin amúgy koncerteket hirdetett, ez pedig pláne bosszantotta az influenszert.

Adams rokona, Sherman Hopkins Jr. fegyvert szegezett a férfi fejéhez, aki azonnal átadta a doitforstate.com oldalt, majd sikerült megszereznie a támadó fegyvert, amivel meg is sebesítette a betörőt. Hopkins tavaly júniusban már húsz év börtönt kapott, most pedig Adams ítéletén a sor, aki szintén maximum ekkora büntetéssel néz szembe a 250 ezer (~ 70 millió forint) dolláros pénzbírsággal együtt. Az ítéletig előzetesben marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik