Belföld

Sokkot kapott egy nógrádi buszvezetőnő a folyamatos fenyegetések miatt

A Salgótarjáni Járási Ügyészség súlyosításért fellebbezett annak a férfinak az ügyében, aki rettegésben tartott egy női buszvezetőt Nógrád megyében.

A 40 éves férfi rendszeresen utazott a nógrádi megyeszékhely és az egyik kistelepülés közötti helyközi autóbuszjáraton, amelyen egy női gépkocsivezető dolgozott. 2017 tavaszától több esetben is részegen akart felszállni a buszra, és miután a gépkocsivezető ezt számon kérte, a férfi egyre dühösebb lett rá. Az egyik júniusi napon a sofőr nem engedte felszállni, mert ittas volt és póráz nélkül akarta felvinni a nagy testű harci kutyáját. A férfi szidni kezdte, majd azzal fenyegette, hogy megöli. A buszvezetőnő csak a kollégái közbelépésével tudott a járműről lemenekülni. Az eset után sokkot kapott és az autóbuszjáratot sem tudta teljesíteni.

Két hónappal később az egyik délutáni járaton ismét megjelent a vádlott, ordítva újra szidalmazni kezdte a nőt, ismét megöléssel fenyegette, sőt megvárta azt a késő esti járatot, amit a nő vezetett. A férfi veréssel fenyegette, majd felugrott a már kinyitott járműre, ahonnan a biztonsági őr húzta le. A Salgótarjáni Járásbíróság 1 év 6 hó börtönbüntetésre ítélte a férfit és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség fellebbezést jelentett be a büntetés súlyosítása érdekében. Ennek indokaként kifejtette, hogy az a tény, hogy a cselekmény során a férfi nem alkalmazott erőszakot, „csupán” fenyegetéssel, trágár szavak közepette való fenyegető fellépésével akadályozta a buszvezetőt feladata ellátásában, nem teszi cselekményét kevésbé veszélyessé.

Erre is figyelemmel az ügyészség a férfivel szemben a súlyosító körülményekre, így előéletére, ittasságára, a folytatólagos elkövetésére és az erőszakos bűncselekmények elszaporodottságára figyelemmel indítványozta, hogy a bíróság a kiszabott szabadságvesztés mértékét a több mint 4 évben megállapítható középmértékhez közelítő tartamra súlyosítsa. A  szabadságvesztés végrehajtási fokozatát pedig a legsúlyosabb, fegyház fokozatban állapítsák meg azzal, hogy a férfi feltételes szabadságra sem bocsátható.

Kiemelt kép: Máthé Zoltán / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik