Belföld

Tiborcz-közeli cég adhat tanácsokat balatoni kikötők és kempingek fejlesztésére

Versenytárs nélkül, egyszereplős közbeszerzésen nettó 1,9 milliárd forintos keretösszegű közbeszerzést nyert el a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-től az Ész-Ker Zrt. – írja a Népszava ez Európai Unió elektronikus közbeszerzési portálja alapján. A lap megemlíti, hogy a cég Tiborcz Istvánhoz is köthető, a közbeszerzést kiíró MTÜ-nél pedig Orbán Viktor lánya, Tiborcz István felesége, Orbán Ráhel lát el tanácsadói feladatokat.

A nyertes cég tulajdonosa, Kárpáti Péter. A Népszava emlékezetet: Az Ész-Ker Zrt. korábban a volt Tiborcz-érdekeltség Elios közbeszerzéseinél is közreműködött – olyan tendereknél is, amelyeket az EU csalásellenes hivatala, az OLAF súlyosan problémásnak látott. Kárpáti Péter korábban közös vállalkozásban volt Tiborcz István volt üzlettársával, az Elios társalapító Hamar Endrével.

A nyertes cég feladata az lesz, hogy közbeszerzési tanácsokat adjanak majd „kikötő és hajóparkok fejlesztésére, Balatoni települések közösségi közlekedésének fejlesztése, kempingfejlesztés megvalósítására”.

(kiemelt kép: mti)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik