Belföld

Rendszeresen zaklatta, majd levizelte volt párja ajtaját egy békéscsabai férfi

A Békéscsabai Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett zaklatás és további négy másik bűncselekmény miatt emelt vádat egy 48 éves békéscsabai férfival szemben, aki nem tudott beletörődni a szakításba, ezért gátlástalanul és erőszakosan zaklatta volt élettársát.

A férfit négy évnyi együttélés után három évvel ezelőtt hagyta ott a nő. Az asszonynak ezt követően új élettársa lett. A férfi nem fogadta el a szakítást, és folyamatosan zaklatta a nőt, 2017 -ben büntetőeljárás is indult ellene. Ám ez sem tartotta vissza. A következő évben is zaklatta és erőszakosan háborgatta a nőt és a mindennapi életvitelébe is önkényesen beavatkozott.

A férfi tavaly nyáron másfél hónap alatt 482 alkalommal hívta fel a nőt, előfordult, hogy két nap alatt 175 alkalommal.  Emellett több alkalommal is botrányt okozott a nő Békéscsaba, Lencsési lakótelepen lévő lakásánál, hangosan kiabált, szidalmazta a nőt és az új élettársát. Egyik alkalommal, amikor az asszony résnyire kinyitotta a bejárati ajtót, a férfi biztonsági láncot elszakítva berontott a lakásba. Ekkor férfi kivette a nő kezéből a telefonját, hogy ne tudjon segítséget hívni, az ágyra lökte a nőt, lefogta, és a lábát csavargatta.

Más alkalommal pedig levizelte a bejárati ajtót. Ahányszor meglátta a nőt vagy jelenlegi élettársát az utcán, a férfi hangosan gyalázta és azzal fenyegette őket, hogy megöli. De előfordult olyan is, hogy az utcán leköpte a volt élettársát, és dulakodott vele. A férfi a nő új élettársát is hasonlóan inzultálta, megfojtással fenyegette. A az asszony új párja a rendszeres zaklatások miatt kezdett magánál bors-spray-t hordani.

A Békéscsabai Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett zaklatással, személyi szabadság megsértése, magánlaksértés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a férfival szemben. A járási ügyészség börtönt kért a férfira.

Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik