Belföld

Az Emmi feljelentést tett a mozsgói otthont érintő állítások miatt

Megalapozatlanok a Baranya megyei Dél-Zselic Egyesített Szociális Intézmény mozsgói otthonát érintően a napokban a sajtóban megjelent súlyos állítások az eddig lefolytatott vizsgálatok alapján – mondta az Emberi Erőforrás Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Mozsgón hétfőn. Az ügyről mi is beszámoltunk.

Mentálisan sérült embereket ütöttek egy szociális otthonban
A fürdetés előtt pedig seprűvel söpörték le őket.

Fülöp Attila sajtótájékoztatón közölte: az Emmi rendőrségi feljelentést tett az ügyben, amellyel egy bejelentés nyomán még tavaly nyáron a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet fordult az ombudsmani hivatalhoz, a panaszos levélben leírt sérelmeket ugyanakkor sem az ombudsmani, sem más szervek vizsgálatai nem igazolták.

Médiainformációk szerint a bejelentés az otthonban tapasztalt bánásmódot kifogásolta, kép- és videofelvételeket is tartalmazott értelmi fogyatékosok állítólagos szidalmazásáról, bántalmazásáról, azonban ezt a felvételt semmilyen, az ügyet tisztázni szándékozó hatóságnak nem adták át, annak létezéséről és valóságtartalmáról semmilyen információ nincsen.

Kiemelt képünkön Fülöp Attila, forrás: MTI/Bús Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik