Belföld

41 embernek lett pozitív a drogtesztje a Fészekben lévő buli után

Mint arról korábban beszámoltunk, rendőrségi razziát tartottak hétvégén a Kossuth Lajos utcában található Fészek Kulturális Központban, az akció során összesen 53 embert állítottak elő kábítószer birtoklása miatt.

Április 13-án éjszaka öt férfit és egy nőt fogtak el kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt. Az elfogott hat személynél és lakásaikon a nyomozók kábítószer-kereső kutya segítségével összesen közel 60 gramm kábítószergyanús, zöld növényi származékot, 16 darab kábítószergyanús tablettát, több mint 10 gramm kábítószergyanús port és 10 szál kábítószergyanús növényi származékból készített cigarettát foglaltak le.

Vasárnap több bejelentés is érkezett arról, hogy a vendéglátóhely az akció végeztével újra kinyitott, és az ott lévők feltehetően ismét kábítószert fogyasztanak. A rendőrök ezért délután újra megjelentek a helyszínen, és 47 emberrel szemben intézkedtek. Öt embert kábítószer birtoklása gyanúja miatt fogtak el, további 42 embert mintavétel céljából állítottak elő a kerületi rendőrkapitányságra. De bevitték a személyzet több tagját is kihallgatni. A vizsgálatok során a 47 mintát adó személy közül 41 gyorsteszt mutatott pozitív eredményt.

A rendőrök a szórakozóhelyen közel 10 gramm kábítószergyanús, zöld növényi származékot, 10 darab tablettát, több mint 55 gramm kábítószergyanús port és egy kábítószergyanús folyadékkal teli üveget találtak és foglaltak le.

A kétnapos akció eredményeként 47 emberrel szemben indítottak büntetőeljárást kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt.

Fontos tudnivaló, hogy a budapesti Kertész utcában 1901 óta működő Fészek Művészklub nem azonos a rendőrségi hírekben szereplő Fészek Kulturális Központtal, és semmi köze a Kossuth Lajos utcai intézményhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik