Belföld

Rosszul néz ki ez a hétvége

Helyenként erős szél, sokfelé eső, állandó felhősödés, és hűvös – röviden így lehet összefoglalni az előttünk álló hétvégét.

Időjárásunkat még a délnyugati ciklon határozza meg, a borult, esős időt hétfőtől vált szárazabbra és naposabbra egy anticiklonnak köszönhetően – írja a Kiderül.hu.

Esős, felhős szombat

Szombaton jobbára erősen felhős vagy borult marad az ég, csak rövid időre szakadhat fel a felhőtakaró – erre legnagyobb esély északkeleten mutatkozik, több helyen várható eső, zápor.

Többfelé élénk, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erős lesz az északi, északkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 8 és 17 fok között várható, délnyugaton az alacsonyabb értékekkel. Késő este 6, 10 fok várható.

Jön a változás

Vasárnap is erősen felhős vagy borult lesz az ég, de északkeleten hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, több helyen várható eső, zápor, legkisebb eséllyel északkeleten. Az északkeleti, északi szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 17fok között valószínű.

Hétfőn aztán éjszaka csökken a felhőzet, és napközben már gyengén felhős, napos idő lesz, csapadék nem valószínű. Az északkeleti, északi szél többfelé megerősödik, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik