Belföld

Hónapokkal eltolták M. Richárd tárgyalását a betegsége miatt

Több mint két és fél hónappal elhalasztották M. Richárd hétfői tárgyalását. A Dózsa György úti baleset egyik vádlottjának eredetileg hétfőn reggel lett volna jelenése a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, de a bíróság július ötödikére halasztotta a tárgyalást.

Megkerestük a szívműtéten áteső férfi jogi képviseletét ellátó Koltai és Wagner Ügyvédi Társulást, hogy miért volt szükség a több hónapos halasztásra, Wagner Ádám elmondta, hogy ügyfelük egészségi állapota és a rehabilitációja nem teszi lehetővé, hogy ott legyen a hétfői tárgyaláson.

Ezt megerősítette a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya is.

A büntetőügyben a PKKB az április 15-re kitűzött tárgyalást hivatalból elhalasztotta, mivel az I. rendű vádlott gyógykezelését végző kórház tájékoztatása szerint a vádlott rehabilitációja még folyamatban van. A bíró a következő tárgyalás napját a rehabilitáció várható időtartamát és az általa tárgyalt más ügyek tárgyalási határnapjait figyelembe véve tűzte ki.

Július 16-tól augusztus végéig nyári ítélkezési szünet lesz a bíróságokon. Így ha csak valami csoda nem történik, akkor elsőfokú ítélet egyhamar nem várható.

A Dózsa György úti tragédia 2017 májusában történt. M. Richárd hatalmas sebességgel csapódott Mercedesével egy Citroenbe. A kanyarodni akaró autó a hatalmas becsapódástól többször is megpördült, majd berepült a buszmegállóba. A férfi kábítószert fogyasztott, de ez a vezetési képességére nem volt hatással a szakértők szerint. Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

E szerint a 41 éves M. Richárd vezetői engedély nélkül, a megengedett 50 km/h-t jelentősen meghaladó, 135-140 km/h sebességgel haladt a Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés irányába. A kereszteződésbe ekkor érkezett gépkocsijával egy 47 éves férfi, aki szabálytalanul, kis ívben kanyarodott be a szemből érkező vádlott elé úgy, hogy nem adta meg neki az elsőbbséget.

A kocsik olyan erővel ütköztek össze, hogy mindkét jármű felsodródott a járdára. A balesetben a kanyarodó jármű egyik utasa olyan erővel zuhant ki az autóból, hogy sérülései miatt a helyszínen életét vesztette. A másik utas a kórházi kezelés során hunyt el, három gyalogos pedig könnyebben sérült. A kanyarodó gépkocsi 47 éves sofőrje életveszélyes, M. Richárd könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ügyészség szerint a baleset elkerülhető lett volna, ha a szemből, nagy sebességgel érkező vádlott nem lépi túl a sebességhatárt, vagy, ha a másik vádlott szabályosan kanyarodik.

Az ügyész 7 év 2 hónap börtönt kért M. Richárdra. A Dózsa György úti balesetben érintett másik sofőrre, N. Józsefre két év fogházat kért, három év próbaidőre felfüggesztve.

M. Richárd: Egy hét alatt háromszor sikerült meghalnom
Kétszer kellett megműteni, de már jól van a Dózsa György úti baleset miatt megvádolt férfi.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik