Belföld

M. Richárd: Egy hét alatt háromszor sikerült meghalnom

Nem volt komplikációmentes a szívműtétje, ezért életmentő műtétet kellett végrehajtani M. Richárdon. Ezt mondta a 24.hu megkeresésére a Dózsa György úti tragédia egyik vádlottja, amikor a jelenlegi állapota felől érdeklődtünk.

Kedden volt az első műtétem, de belső vérzésem lett, ezért ismét meg kellett operálni. A második egy akut műtét volt, életveszélyes állapotban voltam. Ha pár percen belül nem tolnak be a műtőbe, és nem találják meg az elrepedt aortát, akkor elvérzek. Biztos, hogy sokan örültek volna ennek, de a gyors orvosi beavatkozásnak hála sikerült megmenteni az életem, amiért nagyon hálás vagyok az orvosoknak és a személyzet tagjainak

– mondta M. Richárd.

A kecskeméti maffiaperből is ismert férfi szívbillentyű-elégtelenségben szenvedett. A bevérzés miatti életmentő műtéttel azonban nem értek véget a megpróbáltatásai. Az operáció után ugyanis nem tudták helyreállítani a pulzusát. Úgy fogalmazott:

Egy hét alatt háromszor sikerült meghalnom. Tegnap újra kellett ugyanis indítani a szívem, mert nem állt helyre a pulzusom. Most már jobban vagyok, de fizikailag még mindig nem vagyok az igazi. Örülök, hogy élek.

A bíróság által kirendelt szakértő álláspontja szerint a műtétet 1-2 hét kórházi tartózkodás, majd rehabilitáció követi majd. Mivel a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházának főigazgató főorvosa arról tájékoztatta korábban a bíróságot, hogy a műtét utáni rehabilitáció a büntetés-végrehajtás keretein belül nem biztosítható, ezért M. Richárd letartóztatás helyett továbbra is bűnügyi felügyelet alatt marad.

Már kiengedtek az intenzívről, most megfigyelés alatt vagyok. Pár napig még az egyik itteni kórteremben leszek. Innen visznek majd a Rókus kórházba a rehabilitációra, ami 1-3 hónap lehet

– tette hozzá M. Richárd.

A Dózsa György úti tragédia 2017 májusában történt. M. Richárd hatalmas sebességgel csapódott Mercedesével egy Citroenbe. A kanyarodni akaró autó a hatalmas becsapódástól többször is megpördült, majd berepült a buszmegállóba. A férfi kábítószert fogyasztott, de ez a vezetési képességére nem volt hatással a szakértők szerint. Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

E szerint a 41 éves M. Richárd vezetői engedély nélkül, a megengedett 50 km/h-t jelentősen meghaladó, 135-140 km/h sebességgel haladt a Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés irányába. A kereszteződésbe ekkor érkezett gépkocsijával egy 47 éves férfi, aki szabálytalanul, kis ívben kanyarodott be a szemből érkező vádlott elé úgy, hogy nem adta meg neki az elsőbbséget. A kocsik olyan erővel ütköztek össze, hogy mindkét jármű felsodródott a járdára. A balesetben a kanyarodó jármű egyik utasa olyan erővel zuhant ki az autóból, hogy sérülései miatt a helyszínen életét vesztette. A másik utas a kórházi kezelés során hunyt el, három gyalogos pedig könnyebben sérült. A kanyarodó gépkocsi 47 éves sofőrje életveszélyes, M. Richárd könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ügyészség szerint a baleset elkerülhető lett volna, ha a szemből, nagy sebességgel érkező vádlott nem lépi túl a sebességhatárt, vagy, ha a másik vádlott szabályosan kanyarodik.

Az ügyész 7 év 2 hónap börtönt kért M. Richárdra. A Dózsa György úti balesetben érintett másik sofőrre, N. Józsefre két év fogházat kért, három év próbaidőre felfüggesztve.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik