Belföld

Kiderült, ki lőhette le Ján Kuciakot és a menyasszonyát

Miroslav Marček, a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja a csütörtöki kihallgatáson beismerhette, hogy lövéseket adott le Ján Kuciakra és Martina Kušnírovára. Az RTVS egyelőre meg nem erősített információi szerint a férfi beismerte, hogy lövéseket adott le Ján Kuciak újságíróra és menyasszonyára, Martina Kušnírovára.

A Parameter.sk arról ír, hogy Marčeket a kihallgatás után először Diószegre, majd a kettős gyilkosság helyszínére, Nagymácsédra vitték, ahol a gyilkosság részleteiről beszélhetett. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg a hírt.

A bizonyítás folyamatára irányuló kérdésekkel kapcsolatban, tekintettel arra, hogy a vádelőkészítés nem nyilvános, egyáltalán nem lehet tájékoztatni. A folyamatban lévő nyomozásra tekintettel nem nyilatkozhatunk, hogy ne akadályozzuk, illetve befolyásoljuk a nyomozás folyamatát

– közölte a TASR hírügynökséggel a Speciális Ügyészség szóvivője, Jana Tökölyová.

Marček kihallgatásán jelen volt a gyilkosság többi gyanúsítottjának jogi képviselője is. A kihallgatással kapcsolatban az ügyvédek nem kívántak nyilatkozni.

A korábbi gyanú szerint Marček csak a sofőr szerepét töltötte be az ügyben, ő vihette Nagymácsédra a gyilkosság másik gyanúsítottját, Szabó Tamást. A gyilkosság további gyanúsítottja Andruskó Zoltán. A gyilkosság megrendelésével Alena Zsuzsovát és Marian Kočnert gyanúsították meg.

Podľa informácií RTVS sa Miroslav Marček priznal k účasti na chladnokrvnej vražde Jána Kuciaka a Martiny…

Közzétette: Správy RTVS – 2019. április 11., csütörtök

Fotó: MTI/TASR/Jakub Kotian

Ajánlott videó

Olvasói sztorik