Belföld

Börtönben marad a soroksári gyilkossággal gyanúsított R. Szilveszter

A Budai Központi Kerületi Bíróság meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy több mint öt és fél évvel ezelőtt aljas indokból, különös kegyetlenséggel megölte Kardosné Gyurik Krisztinát. R. Szilveszter letartóztatása a végzés szerint az elsőfokú bíróság határozatáig, de legfeljebb június 7-ig tart.

A futónőt 2013. szeptember 25-én ölték meg. A holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. A gyanú szerint R. Szilveszter lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, megfojtotta, majd a sértett tulajdonát képező tárgyakat magával vitte.

R. szilveszter 2013 október 25-től folyamatosan fogvatartásban van. A Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy a gyanúsított letartóztatásának a meghosszabbítását. Az indítvány a Budai Központi Kerületi Bíróság szerint megalapozott volt.

Figyelemmel a gyanúsított aggályos személyi körülményeire, életvitelére, valamint a terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, továbbá a kiszabható – akár életfogytig tartó – büntetés nagyságára esetében csak a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazható. De az is feltehető, hogy a hatóság számára elérhetetlenné válna vagy újabb bűncselekményeket követne el.

A végzés nem végleges.

Kiemelt kép: Mihádák Zoltán / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik