Belföld

Évekig zaklatta az osztálytársát egy hódmezővásárhelyi fiatal

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki a visszautasítás ellenére több mint egy éven keresztül zaklatta a volt osztálytársát.

A fiú és a diáktársa egy osztályba járt. A fiatalember 2016 nyarán szerelmet vallott a nőnek, aki ezt visszautasította. A fiatalember ezt nem volt hajlandó tudomásul venni, több alkalommal követte, vagy megjelent a lakóhelye előtt és ott várakozott. 2018-ban több alkalommal is felkereste a munkahelyén és kapcsolatot akart vele létesíteni.

A visszautasítások ellenére a férfi szórakozóhelyeken is zaklatta a nőt, képtelen volt belenyugodni az elutasításba. A férfi ezt követően bedobott egy saját kézzel írt levelet a postaládájába, és megfenyegette, hogy ha nem találkozik vele az általa megjelölt helyen és időben, akkor összeveri a barátjával együtt.

A nő magánindítványt terjesztett elő a férfi megbüntetése érdekében a zaklatások miatt. A járási ügyészség a férfit zaklatás vétségével, valamint személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével is vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: iStockphoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik