Belföld

Életveszélyesen megfenyegette egy potyázó család a kalauzt a debreceni vonalon

kalauz(1)(1)(960x640).jpg (Array)
kalauz(1)(1)(960x640).jpg (Array)

A Debreceni Járási Ügyészség csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a három személy ellen, akik a személyvonaton nem akartak menetjegyet venni, majd szidalmazták és megfenyegették a jegyvizsgálót.

A férfi fiatalkorú társaival, a fiával, valamint unokatestvérével, illetve több rokonnal együtt tavaly nyáron Hajdúhadházán szállt fel a Debrecenbe tartó személyvonatra. Érvényes menetjeggyel egyikük sem rendelkezett.

Amikor a jegyvizsgáló kérte a jegyüket akkor a férfi közölte, hogy zárva volt a jegypénztár, ezért nem tudtak jegyet venni. A férfi kedvezményes menetjegyeket akart váltani a kalauznál aki kérte tőle az ehhez szükséges igazolványok felmutatását.

Időközben a szerelvény egy vasúti megállóhelyre érkezett, ezért a kalauznak le kellett szállnia, majd a forgalmi tevékenység elvégzését követően a vonatra visszaszállt, és odament a férfihoz, hogy a szükséges menetjegyet megválthassák. Ekkor a férfi kötekedni kezdett a kalauzzal, azt mondta, hogy mivel az intézkedést a kalauz velük szemben abbahagyta, ezért nekik jegyvásárlási kötelezettségük nincsen. Ezután közöttük hangos szóváltás alakult ki, a férfi megfenyegette a jegyvizsgálót, amelybe bekapcsolódott a fia és unokatestvére is. Végül mát mindhárman fenyegették és trágár módon szidalmazták a kalauzt.

A kalauz rendőri intézkedést kért. A famíliát a következő megállónál leszállították. A rendőri intézkedés után visszaültek a vonatra, ám továbbra sem voltak hajlandók menetjegyet vásárolni. A kalauz a szerelvény első kocsijában tartózkodott, ezt látva mindhárom vádlott odament hozzá, majd ismét trágár módon szidalmazták és életveszélyesen megfenyegették.

A kalauz megpróbáltatásai azonban ezzel még nem értek véget. A balhés család ugyanis este vissza is utazott. Pont azon a vonaton, amin a kalauz teljesített szolgálatot. Az elkövetők ekkor sem akartak jegyet venni, illetve csak olyan menetjegyet, amely rendkívül kedvezményes, azonban az erre jogosító igazolványok átadását megtagadták.

Az utazás során egy későbbi időpontban az egyik fiú észrevette a közelben tartózkodó kalauzt, odament hozzá, indulatosan szidni kezdte, majd kétszer leköpte és ökölbe szorított kézzel meg akarta ütni a fejét. Ebben egy velük utazó rokona akadályozta meg.

A Debreceni Járási Ügyészség csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A felnőttkorú vádlottal szemben fegyházbüntetést, míg a fiatalkorú elkövetők vonatkozásában javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik