Belföld

Elhitte a trafikrabló az eladónak, hogy egy forint sincs a kasszában

A Pécsi Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás kísérlete miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki megpróbált kirabolni egy trafikot. A büntetlen előéletű férfi tavaly decemberben elhatározta, hogy kirabol egy dohányboltot. Ennek elkövetéséhez egy Flobert típusú revolvert, valamint maszkot szerzett.

Az egyik este maszkkal az arcán, kapucniját a fejére húzva, kezében a pisztolyt tartva belépett egy pécsi dohányboltba, majd a fegyvert az eladóra fogta. Az eladó megkérdezte tőle, hogy miben segíthet, aki ekkor felé nyújtott egy zacskót és pénzt követelt, miközben a fegyvert végig a hölgyre irányította.

A boltos közölte a vádlottal, hogy már nincs pénz a kasszában, ugyanis a zárórára tekintettel a főnöke már elvitte a pénzt. Ezt hallva a férfi sarkon fordult és távozott a trafikból, majd a közelben található patakba dobta maszkját, pulóverét és fegyverét, és  elbattyogott a belváros felé.. Menet közben a rendőrség elfogta az elkövetőt.

A bolt kasszájában közel 500 ezer forint volt, az eladó csupán megtévesztésből állította, hogy a kassza üres. A rabló akár tíz év börtönt is kaphat fegyveresen elkövetett rablás kísérlete, valamint a lőfegyverrel való visszaélés miatt.

Kiemelt kép: Mészáros János / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik