Belföld

Orbán 3019-ig tervez

A mi politikai közösségünk magabiztos, erős és jókedvű, de elbizakodottságról szó sincs, mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz Bálnában tartott EP-választási kampánynyitóján. Orbán szerint a kampány előtt nem számítanak a korábbi sikerek, csak az, hogy mi fog mostantól történni.

A miniszterelnök azt mondta, nem szeretne hosszan beszélni az Európai Néppárt és a Fidesz viszonyáról (ehhez képest sokszor visszatért rá), és mindjárt az elején leszögezte:

A mi jövőnkről mi döntünk, nem az Európai Néppárt. A választások után majd meglátjuk, merre fordul a Néppárt. Most úgy tűnik, hogy a liberális birodalomépítés és a migráció irányába, oda nem fogjuk őket követni.

Orbán türelmet kért azoktól, akik a kedélyeket borzoló Manfred Weber-nyilatkozatok miatt annyit mondtak: kifelé! Szerinte az eddigi választások nem voltak sorsdöntőek, de Jean-Claude Juncker bizottsági elnök például nem jobboldali, hanem egy tőröl metszett európai szocialista. Most viszont valódi történelmi választás előtt állunk, mondja Orbán, mert Európa május végén jövőt választ magának.

A tét pedig szerinte az, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes vezetője lesz-e Európának.

A lényeges dolgokban egység, egyebekben szabadság, de mindenben szeretet,

mondta Orbán, majd közvetlenül utána, hogy Brüsszelben létezik egy buborék, a kiváltságosok világa, amely elszakadt a valóságtól. Orbán szerint e buborék miatt lehet olyan, hogy a bajor katolikus Weber sértegeti a magyarokat.

Egy brüsszeli bajor tehet ilyet, egy müncheni bajor soha nem tenne.

A magyarok Orbán szerint akarják Európát, de Brüsszelben változásokat akarnak. Hozzátette, az Európai Unió vezetése az elmúlt öt évben nem sok segítséget adott nekünk, nem erősebbé, hanem gyengébbé tette hazánkat. A miniszterelnök azt is elmondta, hogy soha nem gondolta, hogy egyszer a románokkal együtt fogunk harcolni a nyugati tagállamok ellen, de most ez van.

A miniszterelnök ismét elmondta, hogy népvándorlás van, és szerinte a történelem során még soha ekkora embertömeg nem indult el, a népvándorlások pedig sohasem békések.

Szerinte azért akarják letörni Európa keresztény kultúráját, hogy ezzel a nemzetállamok erejét is letörjék, mert a brüsszeli elit hatalmi ambíciói között egy Európai Egyesült Államok terve szerepel. Szerinte ezért terveznek komplett európai „népességcserét”, mi magyarok viszont ezer éve élünk Európában, és

különböző szintjei vannak az ambíciónak, de mi még legalább ezer évre tervezünk.

Mivel jelenleg épp 2019 van, így ezek szerint Orbán 3019-ig tervez, legalábbis a magyarság számára.

Orbán hét pontban foglalta össze, szerinte mi kell a migráció megállításához, talán ezt nevezhetjük a Fidesz EP-választási progamjának:

  • A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól és vissza kell adni a tagállamoknak.
  • Egyetlen ország sem kötelezhető migránsok befogadására.
  • Senkit se engedjenek be személyi igazolvány nélkül.
  • Szüntessék meg a migránskártyát és a migránsvízumot.
  • Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György szervezeteinek, hanem térítsék meg a határvédelem költségeit.
  • Európában senkit ne különböztessenek meg hátrányosan azért, mert keresztény
  • Bevándorlásellenes vezetők kellene Európa élére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik