Belföld

Dúró Dóra elvenné az analfabéták választójogát 

A Mi Hazánk Mozgalom írni-olvasni tudáshoz kötné a voksolást.

A párt elnökhelyettese szerint ez elvárható ahhoz, hogy egy polgár kellő felelősséggel vegyen részt a közéletben. Dúró Dóra szerint az általuk javasolt szabályozás hasonló ahhoz a Fidesz-kormány által bevezetett intézkedéshez, amely a nyolc osztály elvégzéséhez kötötte a jogosítvány megszerzését.

Nemcsak a tájékozottság hiánya jellemző erre a népcsoportra, hanem az is, hogy könnyen megvásárolható a szavazatuk

– idézte az MTI, nem megnevezve a népcsoportot. A Mi Hazánk csak az 1940 után születetteknél szabná feltételül az írni-olvasni tudást, amit azzal indokolt, hogy a második világháború idején nem minden településen volt biztosított az állami oktatás.

A magyar diákok több mint negyede nem érti, amit olvas
A Magyar Liberális Párt szerint fel kell számolni a funkcionális analfabetizmust. 

Korábban, még jobbikosként Dúró Dóra műveltségi cenzus bevezetést javasolta.

A magyarok majdnem fele elvenné a választójogot az iskolázatlanoktól
Miközben az ötletgazda Jobbikról még mindig a szélsőséges, a romaellenes, a radikális és az antiszemita jelző ugrik be a legtöbb válaszadónak.

Dúró Dóra közölte, pártja szerint a szlovák törvényhozás azon döntése, amely megtiltja idegen ország himnuszának eléneklését,

a magyarellenesség olyan mértékét jelenti, amely után nincs hová hátrálnunk.

A Mi Hazánk felszólítja Szijjártó Péter külügyminisztert, hogy rendelje be a szlovák nagykövetet és minden nemzetközi fórumon tiltakozzon a döntés ellen a jogszabály visszavonásáig.

A Mi Hazánk tiltakozó akciókba kezd a szlovák nagykövetség előtt, a határátkelőkön félpályás útlezárásokat szervez és felszólítja a törvénymódosítást megszavazó magyar politikusokat, hogy adják vissza a mandátumukat, a Most-Híd párt pedig lépjen ki a szlovák kormánykoalícióból.

DAC-os reagálás a magyar himnusz betiltására
Világi Oszkár klubtulajdonos közölte, ha kell büntetést fizetnek, de a jövőben is énekelnek. Ilyen szemétség után a Híd frakcióvezetője kész lemondani.

Kiemelt kép: 24.hu / Neményi Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik