Belföld

Már nem Lévai Anikó a legbefolyásosabb magyar nő

Először csúszott le a Közélet kategória első helyéről Orbán Viktor felesége.

A magyar Forbes ötödször készítette el A legbefolyásosabb magyar nők listáját. Ahhoz idén is a Bisnode céginformációs rendszer által biztosított adatokat és több tucat háttérbeszélgetés információit  használta fel.

A végső sorrendről a szerkesztőség döntött. A Közélet kategóriában négy év után először csúszott le az első helyről a Forbes listáján Lévai Anikó. Most az ötödik, megelőzi lánya, Orbán Ráhel (4.), helyére pedig Bártfai-Máger Andrea (1.), a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter lépett.

A közélet és a politika területén tűnt fel a legtöbb új név is: több év után visszakerült a listára Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke; új szereplő Varga Judit, európai kapcsolatokért felelős államtitkár; és Kecskemét kormánypárti polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia.

Az Üzlet kategória élén is először történt változás: Dávid Ilona Volán-vezért Hegedüs Éva, a Gránit Bank tulajdonos-elnöke váltotta. Visszatért Heal Edina, aki két éve még a Google vezetőjeként, most a Republic Group operatív igazgatójaként került a listára. Új szereplő Mészáros Lőrincné Kelemen Beatrix, aki az Echo tévé éléről a Life és az Ozone csatornákhoz került.

Mészáros Lőrinc felesége fest, tévéelnök és már konferenciaszervező céget is vezet
Rendezvényszervező és pr-céggel gyarapodott a Mészáros-dinasztia céghálója.

A Kultúrában megingathatatlan Havas Ágnes helyzete, új szereplő Keserü Ilona festőművész. Stabil a Média kategóriában Vidus Gabriella RTL-vezér első helye, de már dobogós Mészáros Kinga, a Centrál Médiacsoport vezetője.

A magyar Forbes ötödik listája bővült egy új kategóriával. Azokéval, akik szakterületek meghatározó, befolyásos alakjai, ezért figyelni kell rájuk. A listán szerepel többek között L. Ritók Nóra, Ürge-Vorsatz Diána, Mészáros Antónia, Gyurkó Szilvia, Polgár Judit, Székely Kriszta, Pataki Ági.

Kiemelt kép: Bártfai-Mager Andrea sajtótájékoztatót tart a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. budapesti székhelyén. MTI/Mónus Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik