Belföld

70 éves budapesti férfi árulta a heroint – videó

Komoly csapást mértek a magyar rendőrök a drogpiacra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói öt embert elfogtak, több mint öt kiló heroint, három autót és több százezer forintot foglaltak le.

A rendőrök 10 ezer adag kábítószert vontak ki a piacról.A gyanú szerint a 70 éves siófoki D. János, a 68 éves budapesti B. Gyula három szerb férfival rendszeresen csempésztek heroint Magyarországra. Az eladást B. Gyula irányította.

A drogot a szerbek egy kisbusz hátsó kerekei mögött kialakított tárolókban hozták az országba. Szombaton reggel D. János siófoki otthonába érkezett a kisbusszal két szerb férfi. Éppen a kocsi egyik kerekét szerelték le, amikor a budapesti rendőrök rajtuk ütöttek.

A rendőrök megtalálták a több mint 5 kiló nagy tisztaságú heroint, amely piaci értéke megközelíti a 100 millió forintot. A drogon felül a rendőrök a kisbuszt és egy másik autót is lefoglaltak.

A hálózat harmadik szerb tagját egy kispesti panzióban fogták el. Nála több mint 10 ezer eurót találtak. Az eladásért felelős B. Gyulát XV. kerületi otthonában fogták el, tőle informatikai eszközöket, 440 ezer forintot és egy autót foglaltak le.

A BRFK Felderítő Főosztályának nyomozói az öt férfit kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik