Belföld

Gulyás Márton beballagott a rendőrségre

Miután tegnap elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Az aktivistát garázdaság miatt kereste a hatóság, az elfogatóparancsot a Pesti Központi Kerületi Bíróság adta ki.

Gulyás vette a hírt, s ma beballagott a VII. kerületi kapitányságra.

Ügyvédjét, Matlák Gábort az Index érte el.

A jogi képviselő szerint szerint Gulyás ellen egy 2016-os városligeti tüntetésen történtek miatt indult eljárást, ahol is az aktivista megrongált egy az építkezési területet eltakaró geotextilt.

Az ügyben hosszú ideje zajlik eljárás, s Gulyás néhány hónapja nem jelent meg egy tárgyaláson, ezért adtak ki ellene a körözést.

Az Index úgy tudja, Gulyás kihallgatása jelenleg is zajlik.

Ügyvédje alighanem ironikusan úgy fogalmazott a portálnak: mivel a körözés kiadását péntek délutánra időzítették, ezzel megakadályozták Gulyás Márton hétvégére tervezett utazását egy szomszédos, unión kívüli országba, „ha Magyarország nem lenne jogállam, még arra is gondolni lehetne, hogy ezt nem véletlenül időzítették így”.

Egy sima, egy fordított

Hasonló baleset érte a minap a fideszes Pesti Srácok főszerkesztő-helyettesét, Szarvas Szilvesztert is; ellene szintén a Pesti Központi Kerületi Bíróság adott ki körözést egy, a Czeglédy-ügyhöz kapcsolódó rágalmazási ügyben. Szarvast szintén arccal és névvel, személyes adataival feltették a Police.hu körözési listájára, mezei bűnözők közé.

Balsai István ügyvéd utóbb megjelent a PKKB ügyeletes bírója előtt és elérte, hogy Szarvas ellen visszavonják az országos elfogatóparancsot.

A történet előzménye, hogy Szarvas Szilveszter még 2017 júniusában írt egy cikket a Czeglédy-ügyben, melyet rágalmazás miatt beperelt az ügylet egyik, a cikkben szereplő érintettje. A feljelentés a bíróságra került, ahol békéltető tárgyalást is tartottak, melyen Szarvas Szilveszter is megjelent. A békülés elmaradt, a feljelentésből bírósági büntetőügy nőtt ki, s ennek egyik állomását hagyta ki Szarvas. Eztán sikertelenül próbálták őt előállítani, amiből körözés lett, majd szórakoztató verbális pofozkodás sarjadt a bíróság és a portál között.

Fővárosi Törvényszék: Valótlanságok sorát állítja a Pesti Srácok
Korábban arról írt a kormánypárti portál, hogy bírói túlkapás volt a Szarvas SZilveszter ellen kiadott országos elfogatóparancs.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik