Belföld

Háromszor lőtte combon betépett támadóját egy rendőr Tiszajenőn

rendorauto(210x140).jpg (Array)
rendorauto(210x140).jpg (Array)

A Szolnoki Járásbíróság másfél év börtönre ítélte azt a férfit, aki tavaly májusban Tiszajenőn, a Szolnoki úti vasúti átjáróban betépve megállt a kocsijával a síneken, és többszöri rendőri felszólítás ellenére sem volt hajlandó elállni. Ehelyett rátámadt, és többször megütötte és megrúgta az eljáró rendőrt, aki végül három, jogszerűen leadott lövéssel tudta csak megfékezni.

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi amfetamin, metamfetamin és MDTA származékot tartalmazó kábítószert fogyasztott mielőtt kocsiba ült. Délután kettő óra körül ráhajtott a község vasúti átjárójára, és megállt a síneken.

A helyiek rendőrt hívtak, aki a férfi egyik rokonával együtt próbálta megnyugtatni, és jobb belátásra bírni a drogtól zavarodott férfit. Ő azonban azt mondta, „Hagyjuk!”, majd minden indok nélkül a rendőrre támadt.

Ököllel megpróbálta megütni, de a járőr elhajolt. Ezt követően leütötte a hozzátartozóját, majd ismét a rendőr ellen fordult. Ütni-rúgni próbálta, de a járőr hátrált és elhajolt, azonban így is több ütés és rúgás érte. A járőr rádión keresztül próbált segítséget kérni, de a férfi ráütött a kezére, amitől kirepült belőle a készülék. Ezt követően a rendőr elővette a gumibotját, de a férfi azt is kiverte a kezéből.

A járőr ezt követően elővette a szolgálati fegyverét, és többször, erélyesen felszólította: „Rendőrség! A törvény nevében felszólítom, engedelmeskedjen! Álljon meg, ellenkező esetben fegyver használatára kerül sor!”.

A férfi azonban ezzel sem törődött. Beugrott a rendőrautó vezető ülésébe, és azt kiabálta, „Nem vagy rendőr! Nem vagy rendőr!”. A járőr ekkor, hogy megakadályozza, hogy a férfi súlyosabb bűncselekményt kövessen el, belelőtt a férfi bal combjába.

Ám ez sem hatott. A férfi magára csapta a rendőrautó ajtaját. A járőr kinyitotta. A férfi ekkor a meglőtt lábával újra felé rúgott, ezért a rendőr ismét belelőtt a lábába, de még ez sem volt elég. A férfi kiugrott a járőrkocsiból, és a rendőr felé indult, aki harmadszor is combon lőtte, amitől a férfi végül felhagyott a támadással.

A férfit hivatalos személy elleni erőszak és közlekedés biztonsága elleni bűntett, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés és könnyű testi sértés vétsége miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, és 2-2 évre eltiltotta a közügyektől és a közúti járművezetéstől.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet. A férfi és védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik