Belföld

Berúgta egy békéscsabai lakás ajtaját, majd elment fürdeni

A Békéscsabai Járási Ügyészség súlyos testi sértés és garázdaság miatt az előzetes kényszergyógykezelését kezdeményezte annak a 41 éves békéscsabai férfinek, aki kétszer is erőszakos cselekményt követett el márciusban.

A férfi egy héttel ezelőtt az esti órákban berúgta egy békéscsabai lakótelepi lakás ajtaját, majd fürdést követően távozott. Néhány nappal később ököllel támadt egy ismerősére, és egy késsel megvágta a nyakárt. Az ismerősének az orrcsontja eltört, továbbá a koponyája zúzódott és a nyakán vágott seb is keletkezett.

A férfi hajléktalan, munkája, jövedelme nincs. Mivel Németországban akart munkát vállalni, így fennállt a szökésének, elrejtőzésének a veszélye. A férfi ellen másik eljárás is folyik garázdaság  miatt, így attól is tartani lehet, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb erőszakos cselekményeket követne el.

A férfi kóros elmeállapotban, kábítószer okozta elmezavarban szenved, amely miatt nem ismeri fel erőszakos magatartásának a következményeit, ezért a Büntető Törvénykönyv szerint az általa elkövetett súlyos testi sértés miatt nem büntethető. A férfi azonban önmagára és másokra is veszélyt jelent sorozatos erőszakos cselekményei miatt, és tartani kell attól, hogy újabb hasonló cselekményt fog elkövetni.

Erre tekintettel a Békéscsabai Járási Ügyészség indítványozta a férfi előzetes kényszergyógykezelésének az elrendelését az eljárás idejére, amit a Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója el is rendelt. A férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították

Ajánlott videó

Olvasói sztorik