Belföld

A helyzet: Angola elnökének is ciki volt Orbánnal találkozni. Vagy: Fake news!

Ezért lemondta. Vagy nem ezért. Fake-ek és ellensúlyok.

Részletesen foglalkozik Orbán Viktor afrikai látogatásával az Expresso nevű portugál hetilap, írja az Index. A cikk szerint az angolai elnök visszakozott, mert nem szeretett volna az európai értékeket ázsiai és afrikai emberektől óvó politikussal együtt mutatkozni.

A portugál lap szerint hivatalosan naptáregyeztetési nehézségek akadályozták meg a találkozót, de valójában azért nem jött létre, mert João Lourenço elnök nem akarta fogadni a portugál lap szerint “xenofób és szélsőjobboldali európai vezetőt.”

Az Expresso egy névtelenséget kérő angolai külügyminisztériumi vezetőre hivatkozik, és azt írják, Szijjártó Péter kezdett el kapcsolatokat építeni, de időközben a Fidesz viszonya megromlott a Néppárttal.

A lap magyarázata szerint Angolában nem népszerű az, ahogy Magyarország nyíltan ellenséges a menekülthullám kezelése során az afrikai menekültekkel.

Frissítünk: reagált a külügy

„Cikkükre az alábbi reakciót küdjük: A balliberális sajtóban megjelent hír egy fake news. A magyar miniszterelnök időpontegyeztetési problémák miatt nem utazott Angolába, minden más hazugság. Ezt bizonyítja az is, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter két hete járt Angolában, fogadta őt külügyminiszter kollégája és az angolai migrációs hivatal vezetője is, akikkel teljesen egyetértettek a migráció veszélyeit illetően.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik