Belföld

Két férfi rabolt ki egy tinit Tiszaújvárosban, még a cipőt is levetették vele

Kiraboltak egy tinit Tiszaújvárosban. Az ügyben eljáró nyomozási bíró azonnal rács mögé vágta a fiatal fiút kirabló két férfit.

A gyanúsítottak pár nappal ezelőtt az esti órákban futottak össze a fiúval és a barátaival. Azonnal megfenyegették a tinit, hogy adja oda a nála lévő pénzt, különben baj lesz. A fiú megijed a két férfitól, így a zsebeit kiürítve átadta nekik a nála lévő 110,- forintot és egy öngyújtót.

Ez azonban nem volt elég a gyanúsítottaknak, levetették a fiúval a körülbelül 45 ezer forint értékű cipőjét is. A fiú és annak barátai hiába próbálták visszakérni a cipőt, a gyanúsítottak tovább fenyegetőztek és kijelentették: nem szeretnék használni a náluk lévő kést.

A gyanúsítottakkal szemben rablás elkövetése miatt indult eljárás, mely miatt bűnösségük megállapítása esetén 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A kiszabható büntetés mértéke alapján feltehető, hogy a két férfi megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak életmódja is arra enged következtetni, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el.

A bíróság ezért elrendelte a letartóztatásukat. A gyanúsítottak tudomásul vették a bíróság döntését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik