Belföld

Kiengedik az IMEI-ből a Teréz körúti robbantásért elítélt P. Lászlót

Hamarosan elhagyhatja az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet P. László, aki életfogytiglant kapott a Teréz körúti robbantás miatt. Információink szerint P. Lászlót a héten még megfigyelés céljából bent tartják a kórházban, a jövő héten azonban már visszaviszik a börtönbe.

Ahogyan nem sokkal az ítélethirdetés előtt megírtuk: az igazságügyi szakértői vélemény szerint beszámítható, ám kétszer is elmebetegeknek járó terápiában részesült P. László, amióta börtönben van. Szikinger István, a férfi ügyvédje azt mondta: védencét 2017. március 31-én vitték be először az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet neuropszichiátriai osztályára. Itt több mint egy hónapig haloperidol- és rivotrilinjekciós terápiában, illetve gyógyszeres kezelésben részesült.

2017. december 13-án P. Lászlót ismét bevitték az IMEI neuropszichiátriai osztályára, ahol nyolc napig ismét haloperidol- és rivotrilinjekciós terápiában részesült. Karácsony előtt három nappal vitték vissza a börtönbe ahol esetenként 2 milligramm rivotrilt kapott, majd megszüntették a gyógyszeres kezelését.

P. Lászlót  az ítélőtábla két hete minősített emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt életfogytig tartó fegyházra ítélte, azzal, hogy leghamarabb 30 év múlva bocsátható szabadon feltételesen. A táblabíróság a történteket terrorcselekmény bűntettének minősítette. P. Lászlót emellett kötelezték az eljárás során felmerülő 110 millió forintos bűnügyi költségből 40 millió forint megfizetésére is. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik