Belföld

Megkaphatja a pénzt a Szögi család, a megölt tanár édesapja szerint jól jönne unokáinak a pénz

Mint ismert, a bíróság 42 millió forint kártérítést ítélt meg a 2006-ban brutálisan meggyilkolt olaszliszkai tanár, Szögi Lajos családjának, a gyilkosság óta azonban egy fillért sem kaptak a tettesektől a hozzátartozók. Most azonban úgy tűnik, hogy hamarosan láthatnak valamennyit a nekik megítélt pénzből. A lincselés elsőrendű vádlottjaként 17 évre ítélt ifjabb H. Dezső ötmilliós sérelemdíjat perelt ki ugyanis a magyar államtól a börtönkörülmények miatt. Az RTL Klub híradójában elhangzott, hogy H. Dezső számlájára már meg is érkezett a pénz, ám ő nem férhet hozzá, mert a végrehajtó lefoglalta.

Ifjabb H. Dezsővel szemben van bírósági végrehajtási eljárás folyamatban. Az eljáró bírósági végrehajtó arról tájékoztatott engem, hogy 2019. januárjában követelésfoglalással élt az elítéltnek megítélt kártérítéssel szemben. A kérelme ott van az Igazságügyi Minisztériumnál, s azt gondolom, egy-két héten belül az összeg már a bírósági végrehajtó számláján lesz, és Szögi úr családjának kiutalhatóvá válik

– nyilatkozta Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnöke.

A törvény értelmében csak a gyerektartás és a sértettek, valamint a hozzátartozóik részére megítélt kártalanítás összege vonható le a H. Istvánnak megítélt pénzből. A levonásoknál azonban elsőbbséget élvez a gyerektartás. Ez azt jelenti, hogy hamarosan hozzájuthatnak a nekik megítélt összeg egy részéhez a meggyilkolt pedagógus szerettei. A Bors megkérdezte Szögi Lajos édesapját, hogy mit szól a mostani fejleményekhez, az alábbiakat mondta:

Nekem ugyan nem volna rá szükségem, de az unokáimnak jól jönne a pénz. Hiszen ők még fiatalok, előttük az élet. Olvastam, hogy egy másik lincselő is pert indított, és hogy állítólag felajánlaná a családunknak a pénzt. Mit mondjak erre? Az ilyen ígéret olyan, mint a kutya vacsorája.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik