Belföld

Diákok várták Kásler Miklóst, aki az utolsó pillanatban lemondta meghallgatását

A Képviselői Irodaházban szerettek volna kérdéseket feltenni Kásler Miklósnak a Független Diákparlament tagjai, de a miniszter az utolsó pillanatban lemondta a Népjóléti bizottságban napirendre tűzött meghallgatását.

Korózs Lajos a Népjóléti bizottság elnöke szerint Kásler Miklós a mai meghallgatás lemondásával Házszabályt szegett, mivel az illetékes bizottságnak egy éven belül meg kell hallgatni a minisztert, de az EP-választás miatt erre már nem lesz lehetőség.

A diákok azt sérelmezik, hogy:

  • Továbbra sem tudják, a kormány mikor és milyen módon tette lehetővé a katasztrofális állapotú nyelvoktatási rendszerben a középfokú nyelvtudás elérését minden diák számára.
  • Továbbra sem értik, hogy a magyar diákok hiányos nyelvtudását miért a felsőoktatásból való kizárásukra használják fel, a nyelvoktatás színvonalának radikális javítása helyett.
  • Továbbra sem világos számukra, miért vezet be a kormány ezáltal burkolt anyagi cenzust, amely azokat a szegényebb környezetben tanuló diákokat sújtja, akik nem tehetik meg, hogy a felkészüléshez drága magánórákat fizessenek meg.

A diákok szerint Kásler Miklós megfutamodott előlük, hasonló véleményen van Szél Bernadett is:

Áprilisban újra utcára vonulnak a diákok, az egyetemi bejutáshoz szükséges kötelező nyelvvizsga ellen tiltakoznak majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik